Ønskelisten er løsningen. På (nesten) alt.

Havet er fullt av plast. En gjennomsnittlig norsk sjuåring har 600 leker. «Det er helt umulig å kjøpe leker til barn i dag, de er så bortskjemt atte, de har jo alt.» «Æææhhh! Jeg VIL ha den! Jeg vil, jeg VIIIIL!» Det er ikke så greit… Kjenner du deg igjen? Du er ikke alene.

Løsningen? En ønskeliste. Intet mindre. Fantastisk enkelt. Fungerer hver gang.

Gleden over å kunne ønske seg noe

Gleden over å kunne ønske seg noe

Ønskelisten

Når barna er med i butikken, om det er en lekebutikk eller andre steder med mange fristelser er det veldig mye de får så veldig lyst på! Den er sååå fiiin! Kan jeg få den? Vææær så snill?!

Og mange har jo penger til å kjøpe det vi selv eller barna har lyst på. Men er det egentlig så lurt? Har ikke barnet egentlig allerede mange leker de ikke bruker? Men det er jo så hyggelig å gi noen noe de vil ha. Og det blir så mye mas. Det er ofte lettere å gi etter og kjøpe nok en leke enn å stå på sitt. Men om dere lager en ønskeliste?  Da imøteser du barnets ønske og tar det på alvor, uten at det innebærer å lære bort dårlige forbruksvaner med stadige impulskjøp, uten at dere bidrar til forsøpling eller et enda mer overfylt barnerom. «Syntes du den var veldig fin? Da setter vi den på ønskelisten!» Vips, så er problemet løst 🙂 Og du har allerede gitt barnet en gave! Nemlig gaven å kunne glede seg til noe!

Å glede seg

Forventningen og gleden over ønsker som kanskje går i oppfyllelse

Forventningen og gleden over ønsker som kanskje går i oppfyllelse

Å være forventningsfull. Litt spent, litt opprømt. Vil ønskene gå i oppfyllelse? Finnes det egentlig en bedre følelse? Ved å sette ting på ønskelisten gir du barnet gleden av å kunne kjenne på denne gode følelsen. Før jul, før bursdagen eller før en ferie kan dere ta en titt på ønskelisten sammen. «Ønsker du deg denne fremdeles? Oi, her var det mye! Hva ønsker du deg mest av dette?» Gjett om besteforeldre, onkler og tanter, alle som skal kjøpe gaver blir glad for å få vite hva barnet virkelig ønsker seg til jul og bursdag! «Tror du at du får noe av det du ønsker deg?» «Jeg vet ikke. Håper det!»

 

Bortskjemte barn?

Daglig kommer det kunder inn i butikken som beklager seg over at barna har så alt for mange leker, samtidig som de er i en lekebutikk for å kikke etter noe gøy til barna…  «Om det er til en spesiell anledning? Nei, det er bare så hyggelig å ha med noe når jeg kommer. Men barn i dag har jo alt, så det er neimenn ikke så lett!» Hm, hva kan det komme av, mon tro? Det er jo kjempehyggelig å ha med seg noe, men kanskje dere kan gjøre noe sammen i stedet? Spille et spill, tegne en tegning? Se på barnets samling av biler eller kosedyr sammen? Eller er det andre forslag?

Så kan dere spare gavekjøpene til det er «gavetid». Det sparer miljøet, det sparer deg for irritasjonen over bortskjemte barn og du gir barnet verdifull erfaring og gleden av å glede seg.

Lykke til!

 

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *