La barna lage julegaver selv

Trolldeig

Trolldeig

Når nettene blir lange og kulda setter inn, da gjelder det å finne på noe koselig sammen! Husker du hvor gøy det var å lage noe av trolldeig? Det er enkelt, det er rimelig og det passer for alle aldre. Det blir fine juledekorasjoner og gaver som kan brukes til noe 🙂

Dette pleier ikke å være noen hobbyblogg, men nå er det november og hva gjør vi da? Kalde, mørke november er kanskje årets beste måned for inne-aktiviteter? Og mange planlegger julegaver, både hva man skal sette på ønskelisten og hva man kan kjøpe til andre. Mange vi skal gi julegaver til er så heldige at de er i kategorien «De som har alt». Hva gjør vi da?
Vi lager noe. Men det må ikke være for vanskelig, det må ikke ta for lang tid og det må bli noe som det er hyggelig å gi bort. Å lage julegaver i trolldeig er like enkelt som å lage pepperkaker og det kjennes bra å kombinere fellesaktiviteter inne med gavelaging. Klar?

Her er trolldeig på 1 -2 3:

1: Deig:
1 del salt
2 deler hvetemel
1 del vann
1 ss. matolje (Gjør at deigen blir smidig og ikke sprekker opp).

Kna godt sammen. Om du kan trille en kule som ikke faller sammen i løpet av et par minutter har du en god deig 🙂

2: Lag noe.

Trill to kuler og sett oppå hverandre så blir det vips en snømann. Eller en fin dame. Eller hva som helst. Det er det som er gøy med modellering – du kan lage helt nøyaktig hva som helst! Det gjelder bare å begynne.

Du kan også kjevle trolldeigen flat, legge den på bakepapir og stikke ut figurer  med pepperkakeformer. Flott til julepynt etc. Eller hva med et avtrykk av barnas hender?

3: Stek i ovn

Noen timer på 80 grader C, avhengig av tykkelse. De skal bli harde.

Haha, nå er du ferdig! Om dere vil kan dere male på figurene med maling eller hobbylakk om dere vil ha en fin blank overflate. Pøs på med glitter om det er det som passer best 🙂

Tips: 
– Figurer som skal henges opp må ha hull til tråd eller stekes med pen opphengstråd inni.
– Figurer som skal stå selv kan få hjelp til å henge sammen ved å stikke en tannpirker eller fyrstikk igjennom dem.
– Du kan også feste figuren til et grillspyd av tre. Da kan den være med som pynt sammen med svibler eller andre juledekorasjoner.

– Med saks kan du lage spisser i et juletre eller andre ting du vil ha tagger på, med en hvitløkspresse lager dere hår og skjegg.
Vi har også funnet fine sett med former til trolldeig som selges på vrimmel.no

Om modellering:
Modellering er en kreativ lek der man med sine egne hender og fantasi skaper noe unikt og enestående. Å skape på denne måten fremmer finmotorikk og oppfatning og anerkjennelse av former, strukturer og farger.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *