Tre grunner for Vrimmel leker. 1: Aktivitet

Aktivitet

Togbanen er en av de klassiske og evigpopulære lekene

Togbanen er en av de klassiske og evigpopulære lekene

1. Leker som bidrar til aktivitet

– «Jeg vil ha en sånn!» hyler barnet i lekebutikken. «Ja, men du har jo så mange leker du ikke leker med?» «Ja, men en sånn vil jeg ha.» Ok. Leken kjøpes, tas med hjem, åpnes, utforskes og blir lagt vekk for alltid… Noen som kjenner seg igjen?

Alt for mange leker er produsert for å selge «ett eller annet», uten tanke for om barn har glede av å leke med den. Flotte innpakninger, reklamebilder av barn som leker og kjente figurer frister, men så er det ingen ting å GJØRE med den! Hvem sitter igjen som den taperen da?

Det hjelper ikke om huset flyter over av leker som bare tar opp plass hvis ingen av dem ikke inspirerer og aktiviserer barna! Barn er som kjent små forskere, fulle av kreativitet, nysgjerrighet og utforskertrang. Dette er viktige egenskaper som de må få brukt, ellers «visner» de. Eventuelt tar de i utgangspunktet positive egenskapene former som ikke er så konstruktive…

Moralen er: Voksne undervurderer barn om de ikke får noe å bryne seg på; noe å få til! Når skal barnet oppleve den selvtillitsboosten det er å mestre noe han eller hun ikke har klart før? Hvordan skal de løse nye oppgaver om ikke de får noe de skal lage, stable, konstruere, spille på, bygge eller spille ut gjennom rollespill? Noe som gjør det meningsfullt å stabbe seg over gulvet, om igjen og om igjen, helt til balansen er der?

Vi i Vrimmel har dette som vårt 1. bud: Lekene våre skal bidra til aktivitet, moro og mestring. Gjør de ikke det, finner du dem ikke hos oss. Vi tar lek på alvor!

Les også: Tre grunner for Vrimmel –  del 2. Kvalitet.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *